Lär er tanka!

Hur är en del människor funtade egentligen?! Som när jag skulle tanka nu ikväll. Då är det några idioter som ställer sig vid den närmsta pumpen, istället för den längst bort. Så att flera kan tanka utan att behöva köra runt och backa o krångla in sig framför. Jag har inga problem att backa, men herregud, ska det vara så jävla svårt att köra fram. Så flera får plats?
Och JA! jag har PMDD just nu!! Så lite överkänslig kanske jag är! Men för fan, lär er tanka, idioter!
Gäller självklart inte ni underbar människor som tänker längre än nästippen;)

Fin bild



Hur underbart vackert är inte det här?!

Har varit på styrelsemöte för GTF idag. Det känns som att några som sitter i styrelsen tycker att jag ska krypa tillbaka till sten jag kröp fram ifrån. Bara vara tyst och inte ifrågasätta allting hela tiden.  När jag påpekar att jag anser att skoteråkare oxå är turister vi ska vara måna om, så vrider de bara på sig och ser illamående ut! Herregud!! Vigda era vyer!! Det är ju iallafall turister de flesta lever av här uppe. Och då menar jag verkligen ALLA turister, oavsett vad man är intresserad av!!
Skit samma, jag har iallafall de som står bakom mej, som stöttar mej.

Har åkt slalom, baby, idag. Med alla barnen:) Gubben stog i liften. Moa lärde sig att åka lift alldeles själv:) Så nu slipper jag stå som en ostbåge.

Nattinatt=)

Glömde en sak

Min bästa present när jag fyllde i lördags var ju att min Speedy mår såå mycket bättre:)
Han hade huvudet så högt upp att jag knappt nådde upp till honom. Så skönt!

Har varit till frissan idag o lagt i lite mera färg. Sen blev det jobb, massor att göra.
 Har stört mej på min långsamma arbetskamrat idag med:(
Ylva som kommit upp för att för att få lite arbete, blev nedringd ikväll. Som tur var hade Fjällbua haffat henne först!! Annars hade hon kunnat välja på 2 andra jobb till.

Jag vill åka skidor ikväll, men kl är halv tio, och jag måste ta in hästar och lägga mej så jag orkar jobba hela dagen imorgon. Har varit såå fruktansvärt trött idag.

Uppdatering

Fredag 20/2
Efter jobb så blev det utgång på utsikten. Malin, Maria, Angela, Ylva och jag:) Frida kom lite senare med. Dennis o Frida var chaffisar.
Utsikten! Vilket jävla skämt!! Bandet som spelade var helt okej, men musiken efteråt, bara en massa tecnomusik!! Och epilepsiljus!! Det var inte många bra låtar. Lätträknade på en hand. Och det är inte min ålder som gör att jag tycker så här, för de andra i gänget tyckte likadant.
Och så får vi ju inte glömma de jävla vakterna!! Kastade ut varenda kille som vinglade till en aning, medans tjejerna kunde krypa på golvet utan att de brydde sig. Går o spääner sig o tror att de är så jävla balla, att varenda tjej tycker att de är såå snygga och coola! Mesproppar!!
Summering: Förfesten hos mamma när Tessan, Jannie, Amanda och Maja oxå kom in var det bästa, det andra kunde man ju skippa!

Lördag 21/2
Vaknar av att hela familjen kommer med frukost på sängen och sjunger:) Nice! Man skulle fylla år lite oftare.
På kvällen är vi 20 st här som äter mat och dricker gott. En riktig trevlig födelsedag!! Med superbra presenter:)

Söndag 22/2
Tjatar med mej syster ut i skidspåret:) Hon har Pepsi med sig och jag har King, Det är första gången som Pepsi är med ut på skidor. Det går ändå riktigt bra, såg bara att Malin ramlade en gång;)  Det var så mycket folk o andra hundar så det blev bara spåret ner till Björnliden, 4 km sammanlagt.
Var iväg och skulle jobba de 2 sista timmarna men som blev 3, för det strömmade in folk hela tiden.
Efter middan så fick jag med Andreas och Ylva på en pannlampetur på Gunneborgs 5km slinga. Andreas tog Skrållan med sig så hon fick röra sig lite med. Det var en riktig härlig tur!! Det ska vi göra flera gånger, jag hoppas min älskade man börjar följa med, han skulle behöva röra sig lite med;)

Tidsoptimisten Iliana

Hej hopp!
Jag är världens största tidsoptimist!
Tror alltid att jag ska hinna göra tusen saker på samma gång. Som i morse efter att sett till att de 3 stora barnen kommit iväg till skolan. Och jag egentligen för att hinna måste väcka Moa o käka frukost innan vi måste dra till dagis, kryper ner i sängen o sover en timme till. Var såå trött! Så blir det en superstressig morgon med frukost, till stallet o ha ut hästar plus tempa Speedy, duscha, köra Moa till dagis, kolla temp på Speedy igen och åka o jobba. Hundarna hann jag inte alls med, tur jag har min morbror här som kan rycka in när det behövs:)
Och nej, jag hade ingen hjälp av Ronny eftersom han åkte mycket tidigare på jobb:(

Speedy har fortfarande feber 38.6. Förhoppningsvis så kommer Haugen i morgon o tar blodprov på honom.
Det positiva är att nu ikväll såg han riktigt pigg ut ändå:) Jag vill att han ska bli frisk!!!


En ny dag

På morgonen var tempen nere på 37 grader på Speedy, tjohoo:) Så han fick gå ut i hagen, men han snubblade på vägen ut, hm! Efter att jag lämnat Moa på dagis så var jag ut o gick med honom och han var pigg o alert, fortfarande ingen feber. Jag åkte o jobbade, Emelie tog promenader med honom efter skolan. Han plöjde ut i lössnön med henne:)
Ikväll har vi varit på kickbox, jag o Empa. Vi var bara 3 st plus läraren. Men vi körde på ändå. Det är så härligt i kroppen efteråt. Fast jag missade Grey´s anatomy:( får se reprisen på söndag.
Hemma igen så kollade jag till Speedygubben, han har fått feber igen 38.7:(  Det är verkligen inte kul med sjuka djur, speciellt inte stora hästar som man inte kan slänga in i bilen bara o åka till vetrinären med.


Min Speedy

Speedy o Moa

Det blev ingen skidåkning idag. Min häst Speedy är sjuk! Han hade 39.5graders feber i morse när jag skulle ha ut honom o Goali. Vetrinären i Norge hade ingen möjlighet att komma, så han sa åt mej att kontakta Mora distriktsvetrinär istället. Så när jag ringt o gråtit för Ronny och bett honom att komma hem från jobbet, så ringer ja Mora.
Idioten som svarade tyckte att Speedy är för gammal, ( han blir 25 i april) men det är klart att han kan åka upp OM jag vill det. Men Å vad långt det är! Nej det är klart att vi inte ska låta honom lägga sig ner o dö, men å vad långt det är!
Det slutar iallafall att vi ska ut o gå med honom i 20 min och sen ska han få vila i 20 min innan det blir promenad igen  o s v. Så skulle vi avvakta om han skulle bli tvungen att åka hit.
Postis var gullig och kom o tittade till Speedy med, hon tyckte att det var något mystiskt med symtomen.
Jag var iallafall tvungen att åka o jobba, så min underbara man tog över ansvaret, tills min älskade dotter kom från skolan och kunde avlösa. Sista gången jag kollade till honom för natten så hade febern sjunkigt till 39.0 grader ändå, och han ser piggare ut.
Jag hoppas o önskar att Speedy mår bra i morgon!!

Att vara bäst!

Det är så jävla jobbigt att vara bäst hela tiden, för man stör sig på alla andra som är mindre bra!
Nu är det ju så att mitt PMDD gör sig påmind. Då kan jag inte rå för att mitt ego växer sig gigantiskt!! Har man en annan åsikt eller t ex gör någonting på anorlunda sätt än mej. Ja, då kan jag bli skitsur. Som idag på jobbet, när det var en annan som gjorde ordning i mejeriet. Självklart helt åt helvete! Och jag var tvungen att hålla på i kylan i 30min innan det blev någon ordning på datum mm. Vanligtvis hade jag inte blivit arg o tjurig, men hallå! Vem som helst hade väl fattat att datumen måste stämma. Ja oxå så kan samma person stå o prata med kunder lite väl länge när vi har som mest att göra. Eller när jag hade kö idag och bad personen att komma o hjälpa så vi kunde öppna en till kassa. Då ställer sig personen bakom mej o tittar, istället för att plocka undan från andra disken!! Så jag måste säga åt personen att göra det, när det väl är klart, ja då har jag ingen kö längre. Vår arbetsdata och lite papper var det som stod på kassan!
Jag är nog inte heller så jävla lätt att jobba med, för jag ser fel och påpekar de rätt ofta.
 När jag har PMDD så har jag supersvårt att se personer jag känner agg för i ögonen. Det värsta är att jag tycker ju rätt bra om alla människor, vanligtvis!

Skidor

Att det ska vara så svårt att ta sig ut på skidorna. Det är typ en startsträcka på 1timme innan kläderna ens kommer på!
 Å, sen när man är där i spåret så är det så härligt:) Och roligt, jag åker som sagt med hund. Idag blev det med både King och Zita framför. Snabbt gick det=) 
6 km blev det!! Det är bra mot min PMDD, håller den borta! 
Imorgon ska jag ut tidigare och åka 1 mil. Det är iallafall tanken, om det blir så är en annan sak.
Nej, nu är det dags att åka o jobba.
Ikväll kollar jag på tv 4 kl 20.  Då är Tina och hennes härliga familj på tvn:)
Puss och kram

En härlig vinterbild


Jag älskar verkligen vintern! Med mycket snö, skid- och slalomåkning och så en massa skoterkörning! Det är verkligen livet.

Fortfarande 15/2

Har mortionerat mamma och hundarna. 1,4 mil blev det. Riktigt roligt var det att se mammas vurpor:) hon är inte så van att ha en hund framför sig. Och tydligen så kan hon inte kliva ur spåret heller;) Men det gick rätt så bra, bara en krockig stav blev det. Men det är ju bättre än ett brutet ben.
Efter middagen var det dags för nästa äventyr! Låta Andreas övningsköra för allra första gången. Väldigt nervöst var det både från hans och min sida! Efter några motorstopp så gick det rätt bra. Faktiskt så bra att han fick köra ända hem.
Börjar krypa fram lite PMDD- humör, så det är väl dags att börja käka piller igen:( Tänk om man kunde få slipa detta jävla skit!!!

15/2-09

Igår var det som sagt alla hjärtans dag. Den spenderade jag med de 3 yngsta barnen i slalombacken på Grövelfjäll. Det var bara 5 grader kallt ute, men det blåste småspik:( Förstår inte att barn inte har samma känslor för kyla som vi vuxna.
Mamma kom upp med Andreas, som hade städat för klasskassan, och hade såå fina gula rosor och chokladhjärtan med till mej:) Hade godis med till barnen oxå.
Eftersom jag och min underbara man tänkte åka på byn o käka, så fick barnen bestämma själva vad de skulle äta. Moa skulle ha tacos, Andreas och Emelie ville ha pizza och Linus skulle promt ha fisk så då fick han och Tony rökt sik.
Jag o Ronny beställde en varsin plankstek på Lodjuret. Och eftersom jag har en härlig man så körde han och drack cola så jag fick dricka vin:)
Idag vaknade vi och fick ett dödsbud, så idag är ingen bra dag. Tankarna går till modern.
Man ska inte behöva begrava sina barn! Oavsett hur gammal man är!

Fått av mannen på 9års förlovningsdagen=)


Inget speciellt

Idag har jag varit såå trött, fattar inte varför det är så? Man ska ju bli pigg när solen skiner. Imorgon är jag iallafall ledig=) Har tänkt åka slalom med barnen=) Lite gratismortion får man på köpet med!
Imorgon är det dessutom alla hjärtans dag, Jag hoppas och önskar att min älskade man planerat någon date med sin fru;) Annars blir jag nog lite besviken. Har ni tänkt på att karlar är så superromantiska i början av ett förhållande, för att sen glömma bort att vi tjejer faktiskt vill ha lite romantik genom hela förhållandet. Men ska väl inte klaga, det finns ju de karlar som slår sina tjejer! Så jag får väl vara nöjd med någon blombukett  då och då!

Nästa helg fyller jag år=) Tänkte ha fest då. Men jag har idé ebb:(  Har inga ide´er alls!
Någon som har ett tips?

Hm, så här såg det ut


Rescue me!

Jaha! Vad ska man säga?! Ännu en dag har gått, utan något speciellt har hänt!
Förutom att jag jobbat, och en läkare har kollat på handleden. Trodde inte att den behövdes röntgas:)
Bilbatteriet var stendött när jag skulle åka hem från jobbet, så mannen fick även idag komma till min räddning;)
Fast karlar vill ju känna sig behövda.
Så Ronny går nog omkring på moln, nu när han fått "rädda" mej 2 dagar på rad. Hahaha:)
Forkörarna åkte förbi jobbet idag. Såå fina hästar!!
Min första stora kärlek fick sitt första barn idag, en liten flicka. (Fast det visste jag redan att det skulle bli) Det tycker jag är jättekul, han har en supertrevlig tjej, jag önskar de allt gott!
Nu ska jag försöka få med min största kärlek i säng;)
God natt!!

Dikeskörning!!

Jag blev bara hemma halva dagen idag med VAB. Jobbade från 2. 
Tänk om vi vuxna oxå blev som barnen blir när vi är sjuka! Energiska o full av energi.
Det kom in en dam som undrade om jag trodde att tulpanerna skulle klara sig på skotern 1 timme, hennes man fyller nämligen år. Eftersom jag inte trodde det, så lovade jag att köra hem de när jag slutade jobba.
Ja, och det var då jag hamnade i diket! Skulle sväng av upp mot Lövåsen. Och snurrar nästan ett varv. Så mitt högra framdäck hamnar i diket på vänster sida. Där står alltså bilen tvärsöver vägen, och jag kommer ingenstans. Ingen bil har möjlighet att ta sej förbi heller. Så det var bara till att ringa mannen, så han kan komma med traktorn o dra upp bilen!!
Jaja, fick iallafall bra med dricks, när jag väl levererade blommorna=)
Har hunnit med kickbox ikväll med. Det är verkligen såå roligt!! Fast hon jag tränade med råkade sparka mej på handleden, så jag är alldeles blå o lite uppsvälld:(
Nu blir det duschen och sen sängen:) Puss o kram

Lunch

Har jobbat idag. Blev tyvärr ingen lunch, eller jo lunch blev det. Men inte sån som de allra flesta andra äter. Jag åt semla och inte bara en utan 2!!!     
   Men gott var det;)
Å, det värsta är att det är så kallt så jag har inte kunnat åka skidor på en vecka:( Det ännu värre är, att jag inte kan önska mej magsjuka. För så här mitt i säsongen kan man knappast vara hemma o ligga sjuk. Det räcker med att jag ska vara hemma med Linus imorgon som kom hem o var sjuk från skolan idag.
Sen var han så ledsen för att en klasskompis sagt att morbror är ett pucko. Och det är ju Linus stora idol! Måste nog ta ett snack med mamman till klasskompisen.

Jo, men jag retade upp en tant idag med:) Hon tycker det är såå synd om hästar som är ute när det är så kallt. När hon fick veta att mina hästar är ute utan täcke i upp till max15-16grader minus utan täcke fick hon nästan spel!! Verkar inte ha mycke koll alls!

Sov lugnt=)

De otroligt fula och coola stövlarna=)


Lurviga ben

Varför ska vi ha hår på benen? Och varför finns det ingen lag som förbjuder tjejer att raka benen vintertid? Det är så tråkigt att raka benen=( Är det så att man struntat i att raka de, för att man är slö och tycker att man kan göra det en annan dag. Ja, då händer det något! Som då för 2år sedan när jag var ute o åkte skidor med hunden. När jag missade att svänga och hamnade i diket och vred knät åt helvete. Och vår käre gamle doktor var ledig för tillfället o det kommer in en ung rätt så snygg läkare istället. När man ligger där med lurviga ben ( för man varit för slö), då önskar man att det är förbjudet att raka benen, så alla fruntimmer har lurviga ben.
Jag fick säga som det var, att jag hade vinterpälsen på:)
I alla fall till operationen, några veckor senare, hade jag rakat benen, och det var ju tur. För det visade sej att det var samma läkare!!

Jag köpte ett par stövlar när jag var i Sälen. De var såå otroligt fula, att jag bara var tvungen att ha de=)
Rätt coola egentligen!

Tjoho

Jag har KÖRT pistmaskin=)
Å det var såå roligt, vill mer!!!
Följde med min älskling på jobbet ikväll, han skulle pista backen. Det är lite mysigt att följa tycker jag. Och så fick jag pröva på att köra, det var lite vingligt i början, men sen gick det bättre, tycker iallafall jag. Ronny tycker nog något annat!
Jag körde bara i diket en gång;)
Men han lovade att jag ska få köra mera nån annan dag=)
Jag är nog lite motorkåt!!
Nu ska jag sova, börjar jobba på allvar imorgon.
Puss o kram

Leka doktor

Hej hopp
Jag sa aldrig något, blev inte tillfälle för det. Hade nog gjort det annars, jag är ju såå jävla babblig av mej nu för tiden. Fast jag har god lust att ringa o bara säga att jag inte fattade att det var han förren på torsdagen, efter träffen med familjen.
Hursom helst så gick det ialla fall superbra att ta hand om barnen. Läste massor av böcker, Pixi, och hade ont i både mage, knä, arm och finger. Deras favoritlek var nämligen att leka doktor! Det enda kruxet med kvällen var att det var så förbannat kallt på det där hotellet. Och så hade jag så klart glömt ta med en bok att läsa sedan barnen somnat. Det fanns flera böcker i rummet man kunde låna, alla utom en var på engelska:( Den boken handlade om olja och oljeindustrin. Hann läsa halva boken innan jag fick åka hem kl 2.
Mannen var iallafall stekhet när jag kom hem så jag kunde ligga nära och värma mej. Tur att det inte var tvärtom, för jag hade blivit skitsur om han kom o la sig iskall;) Jag har en underbar man!!

;)

Internet låg nere hela dagen igår:(
Ska iväg o jobba nu o sen vara barnvakt åt barnen till han som det så klart vissade var personen jag haft ihop det med;)
han vet i alla fall inte att jag vet att det är han. Ska jag säga något, eller låtsas som det regnar?
Uppdaterar senare.
Puss o kram

WII

Wii är ett roligt spel=) Jag o Andreas spelar tennis, det är himla kul. Och det bästa är att man tränar samtidigt:=)
Jag har wii fit, å det är riktigt roligt.
Jag har en försvunnen man! Nån som sett till honom?!
Han for för några timmar sedan å skulle laga en traktor med hydraloljeläkage, Antagligen så krånglar det eller så har han blivit dränkt i olja. Å det hoppas jag verkligen inte, för vem ska då värma mej om nätterna;)
Hej hopp!!

SÄLEN:) PINSAMT?

Sälen=)
Det blev varken bubbelbad eller skidåkning. Solariesolning blev det i stället. 20min kostade 55kr!! Hutlöst! Inte syntes det heller:(
Påbyltade med massor av kläder, det var ju pulkarace, anlände vi till Högis. Där var vi de enda med varma ytterkläder, det var nämligen race framför en storbildstv kopplat till en dator. Jag spelade som 3dje, och var riktigt usel. Så jag hoppades på ett jumbopris. Jag låg sist tills nästan alla hade spelat, då kliver mamma fram och ska spela. Och är såå mycket sämre än mej, så jag blev lite sur;) Mor och dotter kom 1 och 2 bakifrån. Inget pris blev det heller.
Italiensk buffé blev det till middag, 4 drickbiljetter var fick vi. Utom sussituss som fick 5! God mat och trevligt sällskap, hade 3 tjejer från Lima vid bordet som var jättetrevliga.
Jag var mer pratglad än vanligt, tror jag pratade med alla människor på hela stället;) Om allt från skottare och skogsmaskiner till känna pengar på finanskris och akutmottagningen i Södertälje. Jo oxå lite sexleksaker med. Fick ett party i Lima b l a
Det blev en trevlig lyckad kväll med ingen dans men mycket snack. Kommentaren från Susanne var att jag var helt tvärtemot än vanligt!
Pinsamt?
Är så att jag ska vara barnvakt åt 3 barn på lördag. 2 av barnens föräldrar ska gifta sig. Jag har pratat med pappan i telefon några gånger. Trevlig, jag har väl inte tänkt så mycket på vad han heter, har nog inte uppfattat det så bra.
Jag träffade de idag, för att höra hur de vill ha det och få lära känna barnen lite grann. Jättetrevliga, och barnen var super goa. 2 och 4 år gamla, ska nog inte vara några problem.
Pinsamt?? Det kan vara så att jag varit tillsammans och hånglat med den blivande mannen! Han kommer från Särna och heter likadant, så det känns lite konstigt. Jag tittade inte så noga på hur han såg ut heller, hade all uppmarksamhet på barnen.
Det var i bilen på väg därifrån som tanken slog mej.
Jag kan ju knappast fråga honom om vi har hånglat?!
Om jag krossade hans hjärta i åttan?
Hursom helst, så har jag honom att tacka för mycket i så fall. Det var efter han blev tillsammans med mej som grabbarna i klassen började se mej som en levande varelse och inte bara som luft.
Alltså han kan vara mitt första hångel i norra dalarna.
Tingling

Sälen ikväll.)

Jo då! Ikväll ska jag göra Sälen;) Jag, mamma och förhoppningsvis Sussituss. Men hon är superförkyld, så vi får väl se om hon orkar.
Vi ska åka lite skidor och bubbla innan vi ska ut på middag och dans! Ska bli roligt hoppas jag.
Nä, vad tråkigt, har inget intressant att skriva. Prövar senare, annars blir det imorgon om Sälenresan:)
Ha de gött


Magsjukebakterien håll dej borta

Jorå, det blev 6km på skidor:) Svettigt som faan, eftersom Zita tyckte det var tråkigt, eller kallt. Så det var väl nästan jag som fick dra henne. Men ja, jag vet jag behövde det med tanke på allt jag stoppade i mej i helgen.
Jag har kommit på att jag pratar för mycket!! Jag tror nästan att jag skrämmer vissa turister med mitt prat. Eller det hoppas jag att jag inte gör, de kommer ju tillbaka. Så får jag i och för sig höra att " hon i kassan" är så trevlig. Det måste ju vara jag:)
Jag var o pratade på ett styrelsemöte ikväll. Fattar inte varför jag blir så jävla generad o röd i fejan. Fast jag pratar bara på ändå! Får väl se om det gjorde någon nytta imorgon, Jag kanske pratade bort allt;)
Jag har varit o käkat på Njalla med fjällkapellet. Jo, jag är seriös:) Jag är faktiskt kapellvärdinna.
Hur som helst var Emelie med eftersom hon också ska vara kapellvärdinna i vinter. Vi åt renfile´ . och hon o jag var de ända som ville ha köttet riktigt blodigt. Gott var det!!
Imorgon ska jag till Sälen på något hippo som Aftonbladet bjuder på, med pulkatävling, middag o dans. Så därför befaller jag att den fruktade magsjukebakterien håller sig borta!!
Och med all denna skidåkning som jag utsätter min kropp och Zita med, så kan den fortsätta hålla sej borta.
(Iallafall till nästa gång jag svullar en masa godis o chips en hel helg)

Magsjukebakterien håller sig borta

Var håller den där smittan vägen? De säger ju att det är så smittsamt med magsjuka! Men linus hade den förra lördagen, klaskompis till Emelie spydde i skolan och Moas dagiskompis kräktes i torsdags. Men inte jävlar blir jag smittad. Så det är väl bara dra på sig skidkläderna o fotsätta att mortionera bort helgens synder:(
Ja, jag vet att jag ska vara glad att vi alla är friska, men lite hjälp med kalorierna kunde jag väl fått;)
Nej nu ska jag ut o svettas:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0